Follow on Bloglovin

lauantai 18. lokakuuta 2014

Verhoilua sisällä ja ekoilua ulkona

Noniin, eilen illalla äippä kävi tuomassa verhot, ja kävimpä yksi ilta ostamassa kävelylenkkini koukkauksena myös olohuoneeseemme sen kaivatun matonkin Ikeasta:) Koti alkaa nyt olla yhä enemmän koti, joka lämmöllään on jo valmiina talveen;
Äidin kanssa haravoimme tänään myös meidän takapihan. Oi että oman pihan hoitaminen on sitten mukavaa! Ulkoilmassa tavallaan siivoamista, mutta ainoastaan vaan rauhoittaa niin mieltä kuin sieluakin:) Todella mukava lauantai! Äiti jatkoi jo matkaansa sukuloimaan Valkeakoskelle, joten nyt vain rauhallinen koti-ilta H:n ja H:n kaverin seurassa, joka kohta tulee meille saunakylään.
Päivällä kävin myös pakurimetsästämässä. Valitettavasti käyminen jäi yritykseksi, sillä edes syvemmältä lähimetsistämme en vain löytänyt niitä kuuluisia muhkuraisia koivuja:( Pitää siis lähteä ehkä merta edemmäksi kalaan...
Inspiraatiota pakurimetsästykseen sain mm. tästä;
Eli kerroinhan mun viherpiiperö -ostoksistani Ruohonjuuressa... Ihanan pirtsakka ecoffee -muki, joka tulee varmasti vielä töissä kovaan käyttöön:) Lisäksi lahjana saatu English Tea Shop -piparminttutee, ja pari muuta kivaa juttua eli mm. Erkki Palviaisen Voimaruokaa -kirja. Kirja on mielestäni ihan mukavan kompakti opus ja henkilö Avuttoman (eli mun) kunnon ABC -opas erilaisten villiruokien maailmaan. Luin kirjan lävitse silti suurehkot suodatinlasit päässäni, sillä en lähtisi syömään itse mm.muurahaisia, tai paastoaisi viikkoja jossa keho vain menee säästöliekille, jne. Muutenkin kirjasta puuttuu kaikki lähteet joista Palviainen (toivottavasti) on tietonsa ammentanut; mistä voin lukijana tietää, että kaikki väittämät ovat muutenkin tosi kuin vain yhden ihmisen sanomina? Aion kuitenkin kirjan vinkkien innostamana kokeilla varmasti siis itse haudutettua pakuriteetä, spirulinaa ja macajauhetta aamupuuroissani:) 

Lisäki vielä vihreän kosmetiikkamaailman uusin ja ehkä se khuulein juttu tällä hetkellä;
Vihreä ja pehmeä söpöliini Konjac Sponge! Mä valitsin omakseni aloe veraa sisältävän ja kuivalle iholle tarkoitetun version. Sieni siis kosteuttaa, puhdistaa ja kuorii ihoa hellävaraisesti aina aikuisen ihosta vauvanihoon. Sieni sai heti kunniapaikan kylppärissäni, sen verran taivaallisen tuntuiseltakin sieni tuntuu auttamattoman atooppisella ihollani! Luonnontuotteiden tarjoamaa luksusta parhaimmillaan! Sieni ei ole kallis, ja sen käyttöikä on noin 1-3 kuukautta:) Suosittelen! 

Tähän liittyen mainitsenkin samalla jo itselleni vanhan tuttavuuden;
Eli vanhan kansankin lääkkeenä tunnettu kuusenpihka! Tämä purkki tässä (joka tosin on taas ihan tyhjillään) sisältää siis aitoa, ja 100% :sesti ainoastaan kuusenpihkaa! Pihkaa voi käyttää haavojenhoitoon, mutta itse käytän sitä aika-ajoin ilmeneviin aknenpoikasiini. Olen käytänyt tuotetta jo parisen vuotta sen jälkeen kun oma kosmetologini Porissa sitä suositteli. Purkissa ei valitettavasti ole tietoa minkäänlaisesta valmistuttajasta, mutta mielestäni kosmetologini on tilannut tämän joltain tuottajalta Virroilta:) Toimii ja parantaa myös arpia!

Tänään oli siis ulkoilupäivä ja ilma oli kaunis, pirtsakan kirpsakka pikku pakkasellaan, mutta myös aurinkoinen^^ Metsässä kävely on niin ihanaa ja ehkä parasta rauhoittavaa terapiaa pienelle ihmisolennolle, mitä tiedän!
Kesän jäänteet alkavat vedellä viimeisiä hengenpihahduksiaan viimeistään nyt, syksy on siis lopuillaan, ja hetki sitten taivaalta tuprutteli kauniita valkoisia hiutaleita vastaharavoituun pihaamme... :) Kynttilät palaa tuikkivat ikkunoilla ja...pakko hehkuttaa tuttuun tapaan - ruoka on ainnna hyvää;)

Viikkoon on siis mahtunut herkkiä hetkiä myös makuhermoille;
Ai että tällaiset koti-illat ovat niin parhaita viikonlopuissa:) Toki liika on liikaa eli mökkihöperyyttä:D Siltikin - koti voi olla juuri se maailman paras, henkilökohtainen puuhamaasi!

Kotoisaa lauantai-iltaa kaikille<3

~Paula~


Ei kommentteja: