Follow on Bloglovin

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ruakaa! Give me food!

Mukavaa sunnuntaita! Jos mukavaksi lasketaan se, että on koko aamupäivän ajatellut (himoinnut) Hese-/Mäkkiateriaa. Ja tietysti heti keittiössäkin vastassa oli - mitäs muutakaan kuin Hesburgerin tarjouskuponkeja!:) Hetken ehdin siinä jo miettiä, minkälaista settiä lähden tosta lähimmältä ABC:ltä hakemaan. Ajattelin kuitenkin päivää hitusen pidemmälle, ja päätin olla muuttamatta ra(s)kasta vatsaani ilmapalloksi. 

ITSEKURI.
Päätinpä siis tehdä jotain todella helppoa ja nopeaa, mutta kuitenkin terveellistä. Pääsemme täten ensimmäiseen ruokapostaukseeni! En ole muutamaan päivään jaksanut kirjoitella omia syömisiä henk.koht. *PIM -papereilleni, koska olen pysynyt melko samalla linjalla päivittäin. Siispä laitan tänne ns. "sikin sokin -esimerkkejä", eli ruoka- ja välipala-aterioitani vähän aina eri päiviltä.
(*PIM = Personal Information Management. Kyllä, olen edelleen kasvanut kuusi ja puoli vuotta elämästäni akateemisessa nörttiympäristössä)

a)
Eilinen aamupala koostui salaatista, jonka nopeasti väsäsimme ystäväni kanssa perjantain tyttöjeniltana; salaattia, kookosöljyssä paistettua kanaa, yksi iso omena, punasipuli ja kurkkua. Laitoin hieman sinappista salaattikastiketta sekaan, sillä ilman juustoja, tomaattia tms. kokonaisuus olisi ollut hieman kuivahko. Kanasta muuten tulee ihanan pehmeää, kun sen paistaa kookosöljyssä. Liha ei myöskään tihku rasvaa;) Kaurapuuro on suht-ok-mukava proteiinin lähde, ja nykyään tässäkin kohtaa korvaan maidon ja sokerin marjoilla. Nam.

b)
Eli tällaista tänään. Instead of a hamburger that I longed for the whole morning, valmistin tämän noin vartissa. Halvalla. Nuudelit ~70cent/pussi, ja pakastekasviksia. Katkaravut toki ovat arvokkaampia, mutta niin ne ovat proteiinivarastoiltaankin:)

Nuudeleista sen verran, että normaalistihan ne ovat kaikki yhtä mauttomia ja kaloririkkaita. Suosittelenkin kaikille kevyempää vaihtoehtoa etsiville seuraavaa "lajiketta":
Mama's noodles. 100 grammassa yleensä noin 65-70 kcal, riippuen makuvalinnasta. Mukana tulevat mauseet ja chili, rasvan heitän suoraan roskikseen. 

Kun vuosien mittaan olen (köyhänä opiskelijana) valmistanut pakastekasviksista jotain, on lopputulos ollut mauton, vetinen, nimenomaan pakastetuotteen makuinen kura. Avomieheni kanssa olen kuitenkin lopulta oppinut oikeasti maustamaan ruokia. Eikä siihen tarvitse olla mitään ainutta ja oikeaa tietämystä, mikä mauste sopii mihinkin.  Avainsana onkin KOKEILU:) Olen alkanut, voisi jopa sanoa; harrastamaan kaupoissa maustehyllyjen tarkastelua/opiskelua. Tänäänkin sain edelläkuvaamastani ateriasta niiin herkullisen, että sen olisi voinut luulla olevan take away -ateria suoraan kiinalaisesta. And I'm being honest here!:)

Tässä yksi vinkki kyseisen satsin maustamiseen:


1. Five Peppers -pippuriseos. Loistava mauste ja sopii kaikkeen. Ja ihan aikuisten oikeasti kaikkeen. Keittoihin, kastikkeisiin, laitan tätä aina myös salaatteihin oikein reilusti ja salaatistakin saa sen makuisen, kuin se olisi tarjoiltu ravintolassa. Eikä tietenkään tarivitse availla erikseen montaa eri purkkia tai pussia saadaakseen musta- tai valkopippuria. 
2.  Cayenne -pippuri. Ei muuta. Jos pitää tulisesta -> ehdoton.
3. Piri Piri. Jos ei pidä liian tulisesta -> älä lisää. Mm. tulisiin ja eksoottisiin pataruokiin täydellinen mauste. Kerran rakas avomieheni lisäsi viisi kokonaista piri piriä murskattuna suureen kattilalliseen pataruokaa...Ruokatorveni kupli kaksi päivää. Kaksi-kolme kappaletta on sopiva määrä, mutta tämäkin makuasia:)
4. www.ruovedenherkku.fi -mausteet. Ostin kyseisen puodin mausteita viime syksynä kotikaupunkini kalamarkkinoilta. Kasviswok -ruokiin China wokkimix sekä Chilipaprikaseos ovat täydellisiä. Älä säästele;) (ilmeisesti edellämainituilta nettisivuilta saa myös tilata näitä, en ole vielä itse tutustunut)

Aaaand voilà, kiinalaiselta maistuva lounas on valmis! Huom: ilman rasvaista epätervellisyyttä;) Ja minä tttttodella rakastan kiinalaista ruokaa!

Btw, tyttöjen ilta meni mm. The Big Bang Theoryn (kaikki kaudet, nam<3) ja näiden girl talk -juttujen merkeissä:

Salaattia, kahvia & pienet suklaakarkit, TV:tä, saunaa:) Kerroimme, mitä kaikkea muotiuutuuksia on tullut hankittua ja blaa blaa blaa:D Vaikka minulla olisi vakitulot, en silti olisi mikään elävä merkkimainostaja. Voin kuitenkin tänne toki postailla, mikäli joskus vähän hemmottelen itseäni;) 
Takaisin pe.iltaan! Ripustimme minun ja avokkini asuntoon myös pari taulua. Keittiön/ruokailutilan taulu oli jo edellisen yksiöasuntoni seinällä kun muutin Tampereelle vuonna 2007, I'm in love with it:) Sain entisiltä vuokranantajiltani luvan ottaa se mukaani uuteen asuntooni (asuntoomme) ;) Olohuoneen taulu puolestaan tarttui hiljattain mukaan Ikeasta. Mies on todella innoissaan olohuoneen seinällä paistattelevasta seeprasta:D Chaplin olisi kuulemma ollut parempi vaihtoehto, mutta minähän en Charles Chaplinia seinällemme halua, ja koska minä maksoin = minä päätin;P

Kodikasta & herkullista sunnuntaita kaikille! Minäkin menen illalla lenkille jotta voin syödä vähän lisää<3

Ei kommentteja: